به گزارش مدیریت روابط عمومی دانشگاه

برگزاری کارگاه آموزشی با عنوان آسیب شناسی تک فرزندی از دیدگاه علوم اجتماعی

۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۱۰:۰۳ کد : ۱۱۸۳۹ اخبار متحرک
تعداد بازدید:۱۰۲۱
کارگاه آموزشی با عنوان آسیب شناسی تک فرزندی از دیدگاه علوم اجتماعی با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین باغشنی مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه و دکتر صید آبادی معاون بهداشتی دانشگاه و با حضور کارکنان دانشگاه روز دوشنبه ۲۵ اردیبهشت ماه سال جاری در سالن پورسینا دانشکده پزشکی دانشگاه با همکاری معاونت توسعه مدیریت و منابع و معاونت بهداشتی دانشگاه برگزار شد
برگزاری کارگاه آموزشی با عنوان آسیب شناسی تک فرزندی از دیدگاه علوم اجتماعی

به گزارش مدیریت روابط عمومی دانشگاه ،مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه  گفت :خانواده از دیدگاه ادیان و مکاتب علمی و فکری گوناگون، بنیادی ترین واحد ونهاد اجتماع و منبع اصلی انتقال ارزشها و سنتهای اجتماعی و مذهبی است. امروزه در نتیجه تغییرات تکنولوژیک، مدرنیته رسانه ای و فرایند جهانی شدن، هم کارکرد و هم ساختار خانواده دستخوش دگرگونی های اساسی شده است. 

حجت الاسلام و المسلمین باغشنی در خصوص معایب تک فرزندی گفت: کودکان تک  احساس تنهایی می کنند و همچون دیگر کودکانی که خواهر و برادر دارند، نمی توانند با دیگران تعامل داشته باشند.

وی گفت: کودک تنها در خانه ای زندگی می کند که فضای کودکی وجود ندارد، زیرا همیشه تعداد بزرگسالان بیشتر از کودکان است و به دلیل ارتباط کمتر با کودکان و تماس بیشتر با بزرگسالان،  نمی تواند مقتضای کودکی خود را بروز دهد و  آن گونه که لازم است بچگی کند، لذا از نظر روانشناختی دچار اختلال می شود.

دکتر صید آبادی معاون بهداشتی دانشگاه تصریح نمود: که خانواده ی تک فرزند نیز در زمینه های مختلف، جسمی، عاطفی، روحی، اخلاقی و مدیریتی، دچار چالش های مختلفی می شوند.

دکتر صید آبادی گفت :تک فرزندی که یکی از عوامل هسته ای کاهش جمعیت است در صورت شیوع می تواند بنیان جامعه را هدف قرار داده و در ابعاد سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و مذهبی آسیب زا باشد. به عنوان نمونه از بین رفتن نسل، سالمندی جمعیت کاهش تولید، ضعف اقتدار، کاهش و نابودی یک امت و... ارمغان چنین پدیدهٔ شومی است.

معاون بهداشتی دانشگاه در ادامه گفت: کودک تنها در خانه ای زندگی می کند که فضای کودکی وجود ندارد، زیرا همیشه تعداد بزرگسالان بیشتر از کودکان است و به دلیل ارتباط کمتر با کودکان و تماس بیشتر با بزرگسالان، نمی تواند مقتضای کودکی خود را بروز دهد و  آن گونه که لازم است بچگی کند، لذا از نظر روانشناختی دچار اختلال می شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که این کودکان تحمل کمتر و حساسیت بیشتر نسبت به رفتار دیگران دارند افزود: کودکان خانوادهای تک فرزند به دلیل خود محوری، سختتر با دیگران ارتباط برقرار کرده و دوست پیدا می کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه از تبعات منفی تک فرزندی بر سلامت جسمی، روانی و اجتماعی به مواردی از جمله : افزایش احتمال چاقی در مقاطع مختلف سنی، کم شدن فعالیت جسمی و افزایش ساعت تماشای تلویزیون، افزایش احتمال بیماری های جسمی و روانی اشاره کرد.

گفتنی است در این کارگاه در خصوص باورهای اشتباه درباره تک فرزندی و دلایل و کارکنان رواج آن در خانواده های امروزی،مقایسه ویژگی های رفتاری تک فرزندها و چند فرزندها،عوارض تک فرزندی از جمله ( فرزند سالاری،کاهش انسجام خانواده،بلوغ زودرس،جایگزینی رسانه ها و...) آموزش داده شد.همچنین نیز در زمینه پیامد های آسیب زای بازی های رایانه ای و اینترنت که امروزه اوقات فراغت بسیاری از تک فرزندها را پرمیکند بحث و تبادل نظر شد


( ۷ )

نظر شما :