نکات مهم بهداشتی در زمان وقوع سیل
-پس از وقوع سیل از سالم بودن آب آشامیدنی مطمئن شوید، برای اطمینان، از آب بسته بندی شده استفاده کنید.همچنین از تانکرها و یا مخازنی آبی که مورد تایید مرکز بهداشت است،آب تهیه کنید.
-گودالهای ایجاد شده از سیلاب و مانده آبهای حاصل از آن، محل و شرایط زیستی مطلوبی را برای زندگی حشرات ایجاد مینماید، برای حفظ سلامت خود بر روی در و پنجره منزل توری نصب کنید.
-از محل سیلاب ها به دلیل آلودگی بالا یا امکان تماس با خطوط نیروی برق زیرزمینی ، دوری کنید.
-سیل باعث خروج مارها و دیگر خزندگان از لانههای خود میشوند، پس از وقوع سیل مراقب گزشها باشید.
-مراقبت های لازم بهداشت فردی و عمومی به دلیل احتمال شیوع بیماریهای عفونی مانند عفونتهای دستگاه گوارش از جمله هپاتیت، وبا، و حصبه و ... جدی بگیرید.
-مراقب باشید کودکان در اطراف سیل و خرابه ها بازی نکنند.
-کشف و دفن بهداشتی اجساد انسان و لاشه حیوانات و طیور بایستی در کمترین زمان ممکن صورت پذیرد ،زیرا بوی نامطبوع ساطع شده، زمینه کشاندن حشرات و حیوانات وحشی گوشتخوار به منطقه را فراهم می آورد.در خصوص شرایط بهداشتی دفن حیوانات با دامپزشکی تماس بگیرید، چرا که امکان دارد دام تلف شده دارای بیماری بوده و بعد از مرگ در اثر تماس با انسان منتشر شود.
-وقوع سیل از یک طرف منجر به بالا آمدن سطح آبهای شرب و فاضلاب شده و ورود فاضلاب به شبکه آبرسانی منجر به آلودگی آب مصرفی میشود و از طرف دیگر، به دلیل قطع دسترسی به زیرساختهای بهداشتی و تصفیه آب، منجر به استفاده از آبهای جاری و ناسالم میشود که خطر ابتلا به اسهال و استفراغ و بهدنبال آن کمآبی بدن افزایش مییابد.پس استفاده از آب سالم را جدی بگیرید.
-قارچ و کپکها یکی از عواقب منفی ناشی از سیل هستند. حتی اگر همه جای خانه خشک شده باشد هم ممکن است در پشت دیوارها یا زیر کفپوشها انواع قارچ و کپک رشد کرده باشد. اگر قارچها در جاهایی قابل مشاهده هستند با استفاده از مواد ضدعفونیکننده یا محلول آب و وایتکس آنها را از بین ببرید.
-به شایعات توجه نکنید و اخبار و توصیه های بهداشتی،را از کانالهای رسمی خبری پیگیری کنید.
نظر شما :