به گزارش مدیریت روابط عمومی دانشگاه
آغاز پویش ملی سلامت با محوریت تغذیه سالم
پویش ملی سلامت با محوریت تغذیه سالم از امروز اول بهمن ماه آغاز و تا پانزدهم بهمن ماه ادامه خواهد داشت.
مریم صفاخو تصریح کرد :نمک نامی است عام که به کلرور سدیم (ترکیب کلر و سدیم) گفته می شود، کلرور سدیم به صورت بلورهای سفید مکعبی شکل با دانه های بسیار ریز در طبیعت وجود دارد. نمک طعام محصولی است متبلور، شورمزه و بدون بو که اغلب از کلرور سدیم تشکیل شده است. دریافت نمک به مقدار حدود ۳ تا۵ گرم در روز (نصف قاشق مرباخوری) مورد نیاز است.
سرپرست گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه خاطرنشان کرد: این پویش در هفته نخست با رویکرد کاهش مصرف نمک اجرا میشود وسپس از هشتم تا پانزدهم بهمن ماه با رویکرد اطلاع رسانی درباره فواید مصرف شیر و لبنیات ادامه مییابد.
وی اصلاح شیوه زندگی و عادتهای غذایی را راهکار اساسی پیشگیری از ابتلا به بیماری های غیرواگیر از جمله بیماریهای قلبی عروقی و پرفشاری خون عنوان کرد و افزود : یکی از عوامل خطر پرفشاری خون مصرف نمک زیاد است این در حالی است که میزان دریافت روزانه نمک درکشور 2برابرمقادیرتوصیه شده سازمان جهانی بهداشت است.
صفاخو تاکید کرد: پرفشاری خون و پیامدهای آن از علتهای مهم مرگ و میر در جهان است و حتی کاهش اندکی فشار خون میتواند خطر سکته و حمله قلبی را کاهش دهد.
سرپرست گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه گفت :نمک یکی از مواد موردنیاز برای سوخت و ساز مواد غذایی در بدن، انتقال پیام های عصبی و کارکرد صحیح عضلات است. این ماده به مقدار محدود موردنیاز بوده و مصرف متعادل آن لازم است. به طور مثال در هنگام اسهال و استفراغ و یا فعالیت شدید بدنی و در هوای گرم با مصرف کمی نمک می توان املاح از دست رفته بدن را جبران کرد
ایشان با اشاره به شعار پویش"انتخاب همه نمک کم، اما تصفیه شده یددار" گفت: توصیه براین است که استفاده از نمک کاهش یابد و همان میزان کم مصرف نیز از نوع نمک یددار و تصفیه شده باشد.
صفاخوخاطرنشان کرد: پویش ملی سلامت درهفته دوم با شعار " از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی " ادامه مییابد.
به گفته وی سرانه پایین مصرف شیر و لبنیات میتواند زمینهساز شیوع بیماری هایی مانند فشار خون بالا، سرطان، پوکی استخوان و حتی شکستگیهای متعدد استخوانی باشد.
بر اساس این گزارش روزشمار برگزاری پویش ملی اطلاعرسانی تغذیه سالم به شرح زیر است؛
یکشنبه ۱ بهمن ماه: "نمک کم بخورید، اما نمک مصرفی حتما تصفیه شده یددار باشد."
دوشنبه ۲ بهمن ماه: "نمک دریا و نمکهای تصفیه نشده موجب سرطان میشود."
سه شنبه ۳ بهمن ماه: "نمک زیاد، سرطان معده، پوکی استخوان و پرفشاری خون را به شما هدیه میدهد."
چهارشنبه ۴ بهمن ماه: "نمک فقط نمک غذا نیست، مراقب نمک پنهان هم باشید."
پنجشنبه ۵ بهمن ماه: "نمک یددار تصفیه شده را به مقدار کم در آخر پخت به غذا اضافه کنید."
جمعه ۶ بهمن ماه: "نمکدان سر میز یا سفره نیاورید."
شنبه ۷ بهمن ماه: "نمکهای رنگی (صورتی، آبی و بنفش) و سنگ نمک سلامتی شما را به خطر میاندازند."
یکشنبه ۸بهمن ماه: "روزانه دو لیوان شیر بخورید. خواب بهتر با مصرف لبنیات بیشتر."
دوشنبه ۹ بهمن ماه: "لبنیات کم چرب خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش میدهد."
سه شنبه ۱۰ بهمن ماه: "شیر یک میان وعده بسیار مغذی برای افزایش یادگیری و رشد بهتر دانش آموزان است."
چهارشنبه ۱۱ بهمن ماه: "مصرف لبنیات خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش میدهد."
پنجشنبه ۱۲ بهمن ماه: "مصرف لبنیات به کنترل فشار خون کمک میکند."
جمعه ۱۳ بهمن ماه: "مصرف لبنیات ازکوتاه قدی کودکان پیشگیری میکند."
شنبه ۱۴ بهمن ماه: "سیستم ایمنی خود را با مصرف ماست قوی کنید."
یکشنبه ۱۵ بهمن ماه: "بهترین منبع کلسیم شیر و لبنیات است.
نظر شما :