به گزارش مدیریت روابط عمومی دانشگاه

آغاز پویش ملی سلامت با محوریت تغذیه سالم

پویش ملی سلامت با محوریت تغذیه سالم از امروز اول بهمن ماه آغاز و تا پانزدهم بهمن ماه ادامه خواهد داشت.
۰۲ بهمن ۱۴۰۲ | ۱۳:۰۷ کد : ۱۴۹۷۵ اخبار متحرک
تعداد بازدید:۵۱۷
سرپرست گروه بهبودتغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه هدف از این پویش را اطلاع‌رسانی درباره کاهش مصرف نمک و افزایش مصرف شیر و لبنیات عنوان کرد.
آغاز پویش ملی سلامت با محوریت تغذیه سالم

مریم صفاخو تصریح کرد :نمک نامی است عام که به کلرور سدیم (ترکیب کلر و سدیم) گفته می شود، کلرور سدیم به صورت بلورهای سفید مکعبی شکل با دانه های بسیار ریز در طبیعت وجود دارد. نمک طعام محصولی است متبلور، شورمزه و بدون بو که اغلب از کلرور سدیم تشکیل شده است. دریافت نمک به مقدار حدود ۳ تا۵ گرم در روز (نصف قاشق مرباخوری) مورد نیاز است.

سرپرست گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه خاطرنشان کرد: این پویش در هفته نخست با رویکرد کاهش مصرف نمک اجرا می‌شود وسپس از هشتم تا پانزدهم بهمن ماه با رویکرد اطلاع رسانی درباره فواید مصرف شیر و لبنیات ادامه می‌یابد.

وی اصلاح شیوه زندگی و عادت‌های غذایی را راهکار اساسی پیشگیری از ابتلا به بیماری های غیرواگیر از جمله بیماری‌های قلبی عروقی و پرفشاری خون عنوان کرد و افزود : یکی از عوامل خطر پرفشاری خون مصرف نمک زیاد است این در حالی است که میزان دریافت روزانه نمک درکشور 2برابرمقادیرتوصیه شده سازمان جهانی بهداشت است.

صفاخو تاکید کرد: پرفشاری خون و پیامدهای آن از علتهای مهم مرگ و میر در جهان است و حتی کاهش اندکی فشار خون می‌تواند خطر سکته و حمله قلبی را کاهش دهد.

سرپرست گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه گفت :نمک یکی از مواد موردنیاز برای سوخت و ساز مواد غذایی در بدن، انتقال پیام های عصبی و کارکرد صحیح عضلات است. این ماده به مقدار محدود موردنیاز بوده و مصرف متعادل آن لازم است. به طور مثال در هنگام اسهال و استفراغ و یا فعالیت شدید بدنی و در هوای گرم با مصرف کمی نمک می توان املاح از دست رفته بدن را جبران کرد

 ایشان با اشاره به شعار  پویش"انتخاب همه نمک کم، اما تصفیه شده یددار" گفت:  توصیه براین است که استفاده از نمک کاهش یابد و همان میزان کم مصرف نیز از نوع نمک یددار و تصفیه شده باشد.

صفاخوخاطرنشان کرد: پویش ملی سلامت درهفته دوم با شعار " از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی "  ادامه می‌یابد.

به گفته وی سرانه پایین مصرف شیر و لبنیات می‌تواند زمینه‌ساز شیوع بیماری هایی مانند فشار خون بالا، سرطان، پوکی استخوان و حتی شکستگی‌های متعدد استخوانی باشد.

 بر اساس این گزارش روزشمار برگزاری پویش ملی اطلاع‌رسانی تغذیه سالم  به شرح زیر است؛

یکشنبه ۱ بهمن ماه: "نمک کم بخورید، اما نمک مصرفی حتما تصفیه شده یددار باشد."

دوشنبه ۲ بهمن ماه: "نمک دریا و نمک‌های تصفیه نشده موجب سرطان می‌شود."

سه شنبه ۳ بهمن ماه: "نمک زیاد، سرطان معده، پوکی استخوان و پرفشاری خون را به شما هدیه می‌دهد."

چهارشنبه ۴ بهمن ماه: "نمک فقط نمک غذا نیست، مراقب نمک پنهان هم باشید."

پنجشنبه ۵ بهمن ماه: "نمک یددار تصفیه شده را به مقدار کم در آخر پخت به غذا اضافه کنید."

جمعه ۶ بهمن ماه: "نمکدان سر میز یا سفره نیاورید."

شنبه ۷ بهمن ماه: "نمک‌های رنگی (صورتی، آبی و بنفش) و سنگ نمک سلامتی شما را به خطر می‌اندازند."

یکشنبه ۸بهمن ماه: "روزانه دو لیوان شیر بخورید. خواب بهتر با مصرف لبنیات بیشتر."

دوشنبه ۹ بهمن ماه: "لبنیات کم چرب خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می‌دهد."

سه شنبه ۱۰ بهمن ماه: "شیر یک میان وعده بسیار مغذی برای افزایش یادگیری و رشد بهتر دانش آموزان است."

چهارشنبه ۱۱ بهمن ماه: "مصرف لبنیات خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می‌دهد."

پنجشنبه ۱۲ بهمن ماه: "مصرف لبنیات به کنترل فشار خون کمک می‌کند."

جمعه ۱۳ بهمن ماه: "مصرف لبنیات ازکوتاه قدی کودکان پیشگیری می‌کند."

شنبه ۱۴ بهمن ماه: "سیستم ایمنی خود را با مصرف ماست قوی کنید."

یکشنبه ۱۵ بهمن ماه: "بهترین منبع کلسیم شیر و لبنیات است.


( ۱ )

نظر شما :