به گزارش مدیریت روابط عمومی دانشگاه

آغاز چهاردهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم در شاهرود

پویش ملی سلامت، با محوریت اطلاع‌رسانی تغذیه سالم از ۱ تا ۱۵ بهمن در سراسر کشور آغاز شد.
۰۸ بهمن ۱۴۰۲ | ۰۸:۳۷ کد : ۱۵۰۴۹ اخبار متحرک
تعداد بازدید:۴۱۲
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شاهروداز آغاز چهاردهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم از یک بهمن ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: این پویش ملی تا پانزدهم بهمن سال جاری ادامه دارد.
آغاز چهاردهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم در شاهرود

دکتر مهدی میرزایی افزود: چهار بیماری غیرواگیر شامل دیابت، بیماری های قلبی عروقی، سرطان ها و بیماری های مزمن تنفسی، هر ساله علت ۲۸ میلیون مرگ در دنیا است و بزرگترین سهم را در بیماری‌ها به خود اختصاص می دهند.

معاون بهداشتی ادامه داد: اصلاح الگوی غذایی در کاهش موارد ابتلا به این بیماری ها بسیار با اهمیت است.

او با تاکید بر اهمیت مراقبت و کنترل بیماری‌های غیرواگیر، افزود: طبق برآوردهای انجام شده، در حدود ۳۵ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال، مبتلا به فشارخون بالا و چهارده و نیم درصد جمعیت بالای ۲۵ سال مبتلا به دیابت هستند.

دکتر میرزایی ادامه داد: پویش ملی سلامت، با رویکرد غربالگری دیابت و پرفشاری خون، امروز سی ام دی ۱۴۰۲ به پایان می رسد و به دنبال آن، چهاردهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم آغاز و تا پانزده بهمن با محوریت ۲ موضوع افزایش مصرف گروه شیر و لبنیات و تأکید بر مصرف کم نمک و تصفیه شده یددار ادامه دارد.

معاون بهداشتی دانشگاه توضیح داد: آغاز پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم، پس از اتمام پویش ملی سلامت، نشان دهنده اهمیت تغذیه در پیشگیری از ابتلا به بیماری های مزمن و ناتوان کننده است.

وی با بیان این موضوع که به دلیل اهمیت استفاده کم و صحیح از نمک، شعار هفته اول چهاردهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم «انتخاب همه: نمک کم اما تصفیه شده ید دار» تعیین شده است، عنوان کرد: نمک هایی همچون نمک دریا و نمک رنگی موجود در بازار، فاقد استاندارد و تاییدیه وزارت بهداشت است و در بسیاری موارد حاوی سموم و فلزات سنگین هستند که برای سلامتی افراد بسیار مضر است.

او در ادامه با بیان اینکه شعار هفته دوم چهاردهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم «از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی» است، افزود: ﺷﻴــﺮ ﻳﻚ ﻏﺬﺍﻱ ﻛﺎﻣﻞ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﻪ ﺩﻟﻴﻞ ﺩﺍﺭﺍ ﺑﻮﺩﻥ پروتئین با کیفیت بالا، ﺍﻧﻮﺍﻉ مواد معدنی ﻭ تعدادی ﺍﺯ ﻭﻳﺘـﺎﻣﻴﻦ ﻫـﺎ، ﻧﻘـﺶ ﻣﻬﻤﻲ ﺩﺭ ﺭﺷــﺪ ﻭ ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺩﺍﺭﺩ.

وی تاکید کرد: ﺷﻴﺮ ﻭ ﻓﺮﺁﻭﺭﺩﻩ ﻫﺎﻱ ﻟﺒﻨﻲ، ﻣﻬﻢ ﺗﺮﻳﻦ ﻣﻨﺒﻊ ﺗـﺎﻣﻴﻦ ﻛﻠﺴـﻴﻢ است ﻭ ﻣﺼﺮﻑ ﺁﻥ به منظور ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﻭ ﺍﺳﺘﺤﻜﺎﻡ ﺍﺳﺘﺨﻮان ها، ﺩﻧﺪﺍﻥ ﻫﺎ ﻭ پوﺳﺖ ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻣﻲﺷﻮﺩ.

در پایان دکتر میرزایی تصریح نمود :سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده مصرف نمک باید کمتر از ۵ گرم باشد در حالی که متوسط مصرف نمک در کشور ما ۱۰ تا ۱۲ گرم در روز است یعنی تقریبا ۲ برابر مقادیر توصیه شده سازمان جهانی بهداشت. همچنین سرانه مصرف شیر و لبنیات طی سال های گذشته به علل مختلف کاهش یافته و به حدود ۱۶۴ گرم در روز رسیده است این درحالی است که سرانه مطلوب مصرف روزانه ۲۵۰ گرم لبنیات می‌باشد.


نظر شما :