معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شاهرود؛

تمام افراد جامعه باید نسبت به خودمراقبتی آگاهی داشته باشند

۱۳ تیر ۱۴۰۳ | ۰۷:۴۵ کد : ۱۶۵۵۵ اخبار متحرک
تعداد بازدید:۲۰۲
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شاهرود گفت: چهارم تیرماه تا سوم مردادماه امسال به عنوان "ماه خود مراقبتی" نامگذاری شده است.
تمام افراد جامعه باید نسبت به خودمراقبتی آگاهی داشته باشند

به گزارش مدیریت روابط عمومی دانشگاه؛ دکتر مهدی میرزایی در تشریح این خبر اظهار داشت: خود مراقبتی از جمله اقدامات وفعالیت‌های آگاهانه، آموخته شده و هدفداری است که هر فرد به منظور حفظ حیات و تأمین، حفظ و ارتقای سلامت خود و خانواده انجام می‌دهد تا سالم بماند، از سلامت جسمی و روانی خود حفاظت کند، نیاز‌های اجتماعی خود را برآورده سازد، از بیماری‌ها یا حوادث پیشگیری کند، از ناخوشی‌ها و بیماری‌های مزمن مراقبت کند و نیز سلامت خود را بعد از بیماری حفظ نماید .

معاون بهداشت دانشگاه اظهار داشت: اولین گام برای حفظ سلامتی، خودمراقبتی است؛ در واقع، خودمراقبتی هنری است که تمام افراد جامعه باید نسبت به آن آگاهی داشته باشند.

دکتر میرزایی خاطرنشان کرد: خودمراقبتی به دو بخش تقسیم می‌شود؛ بخش اول مربوط به زمانی است که فرد سالم است. در این زمان، افراد باید با آگاهی نسبت به اصول خودمراقبتی و رعایت سبک زندگی سالم به گونه ای رفتار و زندگی کنند که دچار بیماری نشوند.

وی افزود: بخش دوم خود مراقبتی مربوط به زمانی است که فرد درگیر بیماری شده و می‌تواند با رعایت اصول خودمراقبتی مانع تشدید بیماری و عوارض آن شود.

معاون بهداشتی دانشگاه تصریح کرد: پرداختن به فعالیت های بدنی، ورزش و رعایت سبک زندگی سالم، مدیریت موقعیت های عاطفی چالش برانگیز، بهبود روابط و… از جمله عوامل تاثیرگذار در موضوع خودمراقبتی است که رعایت آن باعث بهبود کیفیت زندگی می شود.

دکتر میرزایی تاکید داشت: خودمراقبتی باعث ارتقای سلامت و کیفیت زندگی، افزایش رضایت بیماران، منطقی شدن استفاده از خدمات از جمله نیاز کمتر به مشاوره ارایه دهندگان خدمات در مراکز بهداشتی، کاهش ویزیت بیماران سرپایی، کاهش استفاده از منابع بیمارستانی و نیز کاهش هزینه های سلامت می شود.

معاون بهداشتی دانشگاه گفت: انسان سالم به عنوان اصلی ترین عامل توسعه بوده و علوم سلامت برای تحقق حیات طبیه، شرط وجود انسان سالم و توسعه پایدار است.

وی تصریح کرد: اگر ما یاد بگیریم خودمان از خودمان مراقبت کنیم، بین ۶۵ تا ۸۵ درصد از مراقبت هایی که به سلامت ما منجر می شود، محصول همین خودمراقبتی است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در پایان خاطرنشان کرد: امید است با توجه به اهمیت بحث خودمراقبتی به ویژه در شرایط فعلی با افزایش سطح آگاهی افراد، ترویج خود مراقبتی، رعایت نکات پیشگیرانه و رعایت پروتکل های بهداشتی شاهد افزایش ارتقای سلامت و کاهش شیوع بیماری‌های مزمن و عوارض ناشی از آن باشیم.


نظر شما :