سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شاهرود:
مبتلایان به ایدز را در جامعه بپذیریم/ ضرورت آگاهی بخشی درباره ویروس HIV HIV
به گزارش مدیریت روابط عمومی دانشگاه دکتر محمدحسن امامیان چهارشنبه در همایش "ایدز و HIV" که به همت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با حضور دانشگاهیان و اقشار گوناگون جامعه در سالن پورسینا برگزار شد، با اشاره به مفهوم نماد روبان قرمز درخصوص بیماری ایدز، اظهار داشت: روبان قرمز نمادی از همبستگی، حمایت و پذیرش افراد HIV مثبت است و افرادی که این نماد را بر سینه دارند، از قضاوت و تبعیض علیه افراد به اچآیوی مثبت پرهیز میکنند و آنان را به عنوان بخشی از جامعه خود میپذیرند.
ین استاد اپیدمیولوژی شناخت به موقع این بیماری را ضروری برشمرد و گفت: اکنون شرایط با گذشته بسیار متفاوت است و با توجه به اینکه درمانهایی برای مبتلایان به ایدز وجود دارد، طول عمر آنان نیز افزایش چشمگیری یافته است. درمان به موقع همچنین نقش مهمی در پیشگیری از بیماری دارد. دکتر امامیان به آمار جهانی ابتلا به ویروس HIV نیز اشاره و تصریح کرد: در سال ۲۰۲۳ حدود ۴۰ میلیون نفر در کل دنیا به این ویروس آلوده بودند و تنها در این سال یک میلیون و ۳۰۰ هزار مورد جدید کشف و ۶۳۰ هزار فوت بر اثر این بیماری گزارش شده است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با اشاره به اهداف سازمان جهانی بهداشت برای مهار HIV، ابراز کرد: تا پایان سال ۲۰۳۰ باید همه کشورها به استاندارد مورد نظر دست یابند به این ترتیب که بتوان ۹۵ درصد از مبتلایان را شناسایی کرد، از این تعداد ۹۵ درصد تحت درمان قرار گیرند و بار ویروسی در ۹۵ درصد از افراد تحت درمان نیز مهار شود.
دکتر امامیان به آمار جهانی ابتلا به ویروس HIV نیز اشاره و تصریح کرد: در سال ۲۰۲۳ حدود ۴۰ میلیون نفر در کل دنیا به این ویروس آلوده بودند و تنها در این سال یک میلیون و ۳۰۰ هزار مورد جدید کشف و ۶۳۰ هزار فوت بر اثر این بیماری گزارش شده است.
وی با بیان اینکه آمارها از اهمیت بسیار زیاد شناخت و پیشگیری از ابتلا به ایدز حکایت دارد، یادآور شد: از ابتدای اپیدمی در سال ۱۹۸۱ تاکنون ۸۸ میلیون نفر در دنیا به بیماری ایدز مبتلا و حدود ۴۲ میلیون نفر فوت شدند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با اشاره به اهداف سازمان جهانی بهداشت برای مهار HIV، ابراز کرد: تا پایان سال ۲۰۳۰ باید همه کشورها به استاندارد مورد نظر دست یابند به این ترتیب ۹۵ درصد افرادی که با اچ ای وی زندگی می کنند از وضعیت HIV خود اطلاع داشته باشند. از این تعداد ۹۵ درصد تحت درمان قرار گیرند و بار ویروسی در ۹۵ درصد از افراد تحت درمان نیز مهار شود.
دکتر امامیان اضافه کرد: هم اکنون حدود 44 هزار نفر آلوده به ویروس اچ آی وی هستند اما فقط 56% از آنان شناسایی شده اند و لازم است با افزایش اطلاع رسانی، این عدد به 95% و بالاتر برسد. این مهمترین وظیفه کارکنان بهداشتی و گروه های مختلف جامعه، ادارات، کارخانجات و نهادهای اجتماعی است.
عضو هیات علمی دانشگاه بیان نمود:در شش ماه اول سال ۱۴۰۳، تعداد ۷۵۸ نفر به عنوان موارد جدید مبتلا به ویروس HIV (ایدز) در کشور شناسایی شدند. این آمار نشاندهنده افزایش آگاهی عمومی و فعالیتهای تشخیصی در حوزه بیماریهای واگیر است.
ایشان همچنین بیان نمود: که تا پایان شش ماه اول ۱۴۰۳، تخمین زده میشود که ۴۴۱۰۵ نفر با HIV و ایدز در کشور زندگی میکنند. این تعداد نشاندهنده اهمیت توجه بیشتر به اقدامات پیشگیرانه، تشخیصی و درمانی در راستای مقابله با این بیماری است.
دکتر امامیان افزود در سال ۱۴۰۲، در مجموع حدود ۴۲۰ نفر به دلیل ایدز در کشور جان خود را از دست دادند. این آمار نشاندهنده لزوم افزایش تلاشها برای پیشگیری، درمان و شناسایی سریعتر بیماری است.
ایشان پیام اصلی برگزاری این همایش را بر اهمیت افزایش آگاهی عمومی در خصوص بیماری HIV/ایدز و تشویق افراد به انجام تستهای داوطلبانه دانست. تشخیص زودهنگام و شروع درمان مناسب میتواند از انتقال ویروس به دیگران جلوگیری کرده و به مبتلایان کمک کند که زندگی سالم و طولانیتری داشته باشند.
دکتر احسان نزاکتی، متخصص عفونی، در کارگاه ایدز به عنوان مدرس به بررسی راههای پیشگیری و درمان این بیماری پرداختند.
نظر شما :