به مناسبت روز جهانی مالاریا:
ایران در مسیر حذف انتقال محلی مالاریا
شعار امسال «مالاریا تمام میشود با: سرمایهگذاری مجدد، برنامهریزی مجدد و تلاش مجدد

مسئول مبارزه با بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه با بیان اینکه مالاریا سالیان طولانی یکی از مخوفترین دشمنان سلامت جامعه انسانی بوده است، اظهار کرد: این بیماری کشنده و ناتوانکننده، جان میلیونها نفر را در طول تاریخ گرفته و از دغدغههای اصلی نظام سلامت جهانی به شمار میرفته است.
دکتر فاتح، گروههای سنی زیر ۵ سال و زنان باردار را بهعنوان حساسترین گروهها در برابر ابتلا به مالاریا معرفی کرد و افزود: نوزادان و کودکان خردسال همچنان بیشترین میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری را تجربه میکنند، بهطوریکه ۴ مورد از هر ۵ مرگ ناشی از مالاریا در منطقه آفریقا مربوط به کودکان زیر ۵ سال است.
مسئول مبارزه با بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه ،درباره نحوه انتقال این بیماری توضیح داد: مالاریا عمدتاً از طریق نیش پشه آنوفل ماده منتقل میشود. پس از ورود بزاق آلوده پشه به بدن، انگل مالاریا وارد جریان خون شده و ممکن است علائم آن از بدون علامت تا تب متناوب، لرز، کمخونی و بزرگی طحال متغیر باشد.
وی با اشاره به اهمیت روز جهانی مالاریا گفت: این روز یادآور تلاش جمعی همه فعالان حوزه سلامت، بهویژه پزشکان، پیراپزشکان و کارکنان بهداشت و درمان برای کنترل و پیشگیری از این بیماری است.
دکتر فاتح همچنین با بیان پیام سازمان جهانی بهداشت برای روز جهانی مالاریا ۲۰۲۵ افزود: شعار امسال «مالاریا تمام میشود با: سرمایهگذاری مجدد، برنامهریزی مجدد و تلاش مجدد» است و تأکید کرد: اکنون زمان آن است که با تکیه بر دانش، روشهای پیشگیری، آزمایشگاهی و درمانی موجود، گامهای مؤثرتری برای حذف این بیماری برداریم.
وی ادامه داد: پایان دادن به مالاریا تنها یک ضرورت بهداشتی نیست؛ بلکه نوعی سرمایهگذاری در آیندهای عادلانهتر، ایمنتر و مرفهتر برای همه ملتهاست.
دکتر فاتح درباره وضعیت کشور در زمینه این بیماری گفت: ایران در حال حاضر در مرحله پیشحذف مالاریای محلی قرار داردو با تلاش شبانهروزی سیستم بهداشتی، بهویژه در مناطق مالاریاخیز جنوب شرق کشور و افزایش بیمارییابی در نواحی مرزنشین، این هدف قابل دستیابی خواهد بود.
وی در پایان با اشاره به آمارهای ابتلا گفت: برخی از موارد ابتلا در کشور مربوط به افرادی است که از کشورهای همسایه، بهویژه پاکستان و افغانستان، بازمیگردند. آمارها نشان میدهد که در سال گذشته، بهویژه در استان سیستان و بلوچستان، روند ابتلا به این بیماری با افزایش همراه بوده است.
نظر شما :