کارگاه آموزشی ارزیابی وبررسی عوارض،اشتباهات وخطاهای دارویی (ADR)
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود هدف از مرکز فارماکوویژیلانس شناسایی،بررسی ،ارزیابی وجلوگیری ازعوارض ناخواسته دارویی دانست.
دکتر مسعودی فارماکولوژیست و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود گفت : هدف مرکز فارماکوویژیلانس شناسایی،بررسی ،ارزیابی وجلوگیری ازعوارض ناخواسته دارویی است که هدف نهایی بهبود سلامت ،تجویزمنطقی وکاهش هزینه ها می باشد .
دکتر مسعودی گفت :گاهی عوارض دارویی به دلیل شباهت با عوارض بیماری، تشخیص و روند درمان را به بی راهه می کشاند و در بعضی موارد، عوارض دارویی از عوارض بیماری پیشی گرفته و سلامت یا حتی بقای بیمار را به مخاطره می اندازد در مواردی هم، این عوارض با قطع دارو بهبود نیافته، به طور دائم باقی مانده یا به کندی بهبود می یابد.
وی افزود :استفاده مناسب از فرآورده های دارویی، ارزیابی و تعیین ارتباط میان زیان ها و فواید مصرف داروهای موجود در بازار و انتخاب آگاهانه را موثرترین و بهترین روش درمانی دانست .
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود تصریح کرد : در حال حاضر گزارش داوطلبانه عوارض ناخواسته که یک سیستم فراگیر در سطح کشور برای گزارش خود به خود عوارض ناخواسته است، روش اساسی در جمع آوری اطلاعات در فارماکوویژیلانس به شمار می آید.
به گفته ایشان کلیه گزارش های ارسال شده به مرکز فارماکوویژیلانس از نظر هویت گزارشگر و بیمار مبتلا به عارضه دارویی، محرمانه تلقی می گردد و لذا تمام افراد جامعه از جمله بیماران و کلیه شاغلین حرف پزشکی (پزشکان، پرستاران، داروسازان، دندانپزشکان و ...) بخش دولتی و غیردولتی می توانند عوارض و خطای دارویی را به مرکز مربوطه گزارش دهند.
قابل ذکر است کلیه عوارض ناخواسته مشکوک به مصرف فرآورده های درمانی از جمله داروها (اعم از خود درمانی یا داروهای با نسخه پزشک )، فرآورده های گیاهی، فرآورده های خونی، واکسن ها، مواد حاجب، مواد مورد استفاده در دندانپزشکی یا جراحی و ... قابل گزارش به مرکز فارماکوویژیلانس هستند.
نظر شما :