سازمان جهانی بهداشت:
کرونا به این زودی نمیرود
به گزارش وبدا، به نقل از پایگاه خبری انتخاب، یورونیوز از بین سوالها چند پرسش از جمله درباره ایران، دلیل آمار بالای ایتالیا و پیامش به جوانان را انتخاب کرده است.
اگر به آینده نگاه بیاندازیم، چه پیش بینی میکنید؟ آیا کووید-۱۹ میتواند بهطور کلی نابود شود؟
آنچه بهنظر میرسد این است که ما واقعا در سراسر کره زمین موج بزرگی از این بیماری را خواهیم داشت مگر اینکه اتفاق بسیار خاصی در نیمکره جنوبی رخ دهد. و سوال اینجاست که چه اتفاقی میافتد؟ آیا این بیماری به کلی از بین میرود؟ آیا قرار است وارد دورهای از موجهای چرخهای شویم؟ اغلب مردم بر این باورند که سناریوی نخست که میگوید ممکن است ناپدید شود بسیار بعید است بلکه به راحتی بین افراد سرایت میکند بنابراین احتمالا ایجاد موجهای مختلف یا سطح پایین بیماری محتملتر است.
بسیاری از این چیزها به آنچه کشورها انجام میدهند بستگی دارد. اگر بتوانیم تک تک موارد را آزمایش کنیم، موارد ابتلا را جدا کنیم و ... میتوان بهطور کلی موارد ابتلا را کم کرد. اگر کشورها فقط اقدام به قرنطینه کردن و بستن شهرها بدون پیدا کردن موارد کنند ممکن است در کوتاه مدت موفق باشند اما میتواند باز موج شیوع برگردد.
آیا دلیلی برای نگرانی از موج دوم شیوع این ویروس در چین وجود دارد؟
قطعا وجود دارد و چین نیز نگران است. وقتی به چین سفر کردم، یکی از نکات قابل توجه که فهمیدم این بود که در گفتوگو با فرمانداران، شهرداران از آنها پرسیدم هم اکنون چه کاری میکنید؟ آنها گفتند ما در حال ساخت تخت خواب هستیم، دستگاه تنفس مصنوعی میخریم و خودمان را آماده میکنیم. آنها گفتند که انتظار ندارند که ویروس از بین برود اما انتظار دارند که بتوانند جامعه را مدیریت کنند، اقتصاد را به جلو ببرند و روی سیستم درمانی نیز مدیریت داشته باشند. آنها معتقدند که دیگر نمیتوانند در وضعیت مشابه قبل قرار گیرند.
چرا میزان مرگبار بودن این ویروس در ایتالیا بالا است؟
ترکیبی از عوامل دخیل است. اگر به ایتالیا و میانگین سنی این کشور نگاه کنید متوجه میشوید که این کشور پس از ژاپن پیرترین جمعیت جهان را در خود جای داده است. آنها شدیدتر مبتلا میشوند و احتمال مرگ آنها بیشتر است.
کدام کشورها در آسیبپذیرترین وضعیت قرار دارند؟
همه آسیبپذیر هستند اما مساله بزرگ این است که چه اتفاقی میافتد وقتی این شیوع در کشورهای کم درآمد رخ دهد؟ در جاهایی شیوع رخ دهد که امکانات پزشکی محدود است مانند آفریقا.
این از موضوعاتی است که نمیخواهیم حتی آن را تصور کنیم چراکه شمار این کشورها بسیار زیاد است.
معمولا کشورها با دشواری بهدنبال بهدست آوردن دادههای معناداری هستند. بدترین کاری که میتوانند انجام دهند این است که تخمینهایی را با اعداد بزرگ منتشر کنند.
آیا دلیلی برای این نگرانی وجود دارد که شمار افراد آلوده در ایران بیشتر از تعداد افرادی باشد که به طور رسمی اعلام میشوند؟
کاملا. و ایران به همین دلیل نگران است. هفته گذشته که با معاون وزیر [بهداشت ایران] صحبت کردم، یکی از نگرانیهای آنها گرفتن اطلاعات با همه امکاناتشان از همه استانها بود. من همیشه میشنوم که مردم میگوید «اوه این کشور موارد را پنهان میکند» یا «این کشور تمام اطلاعات خود را به اشتراک نمیگذارد». معمولا کشورها با دشواری بهدنبال بهدست آوردن دادههای معناداری هستند. بدترین کاری که میتوانند انجام دهند این است که تخمینهایی را با اعداد بزرگ منتشر کنند.
پیام شما به جوانان در سراسر جهان چیست؟
این یکی از جدیترین بیماریهایی است که در طول زندگی با آن روبرو خواهید شد. آن را بشناسید و به آن احترام بگذارید. به عنوان یک فرد برای شما خطرناک است. برای والدین شما، به ویژه پدربزرگها و مادربزرگهای شما و افراد سالمند بسیار خطرناک است و بهطور کلی برای جامعه شما خطرناک است. شما یک جزیره جدا نیستید بلکه شما بخشی از یک جامعه گستردهتر هستید، شما بخشی از زنجیزههای انتقال هستید. اگر به این بیماری آلوده شوید، این ماجرا را پیچیدهتر میکنید و نه تنها خودتان بلکه افراد دیگر را نیز در معرض خطر قرار میدهد.
چگونه این ماجرا پایان میگیرد؟
این ماجرا با پیروزی بشریت بر ویروس دیگری تمام خواهد شد، در این مورد تردیدی وجود ندارد. اما پرسش این است که ما چه میزان و با چه سرعتی اقدامهای لازم را برای به حداقل رساندن تلفات این ویروس انجام میدهیم؟ با گذشت زمان، ما داروهای درمانی خواهیم داشت، واکسن خواهیم داشت و در مقابل آن خواهیم ایستاد.
نیازمند همکاری بالا و شکیبایی از سوی عموم مردم هستیم چرا که در نهایت مردم هستند که میتوانند این ماجرا را متوقف کنند و یا روند آن را کند کنند تا تحت کنترل دربیاید.
نظر شما :