مسوول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شاهرود:
داشتن روحیه پرسشگری در محیطهای آموزشی لازمه رسیدن به بصیرت است
حجتالاسلام محمدعلی شیخالاسلامی در نشست پرسش و پاسخ مجازی با دانشجویان به مناسبت گرامیداشت ۱۶آذر که با حضور رییس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در دفتر ریاست این دانشگاه برگزار شد، بااشاره به تاریخچه این روز اظهار داشت: روز دانشجو بیانگر یک رویداد است اما در پس این ماجرا، حکایت کننده یک حقیقت است و آن حقیقت این است که دانشجو در هر زمان و مکانی باید هوشیار باشد.
وی داشتن بصیرت را برای دانشجویان ضروری خواند و افزود: خوب درس خواندن و فکر کردن، استفاده از زمان به بهترین شکل، مجهز شدن به فناوریهای روز دنیا و مهمتر از همه اهل نقد و نه اهل شکوه بودن از ملزومات داشتن بصیرت است.
مسوول دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در ادامه خاطرنشان کرد: وقتی انسان اهل نقد میشود، معایب و محاسن را توأم با یکدیگر میبیند؛ اندیشمندانه میاندیشد و عالمانه حرف میزند؛ راه برون رفت از مشکلات را میشناسد؛ به اندک فرصت و منفعتی راضی نمیشود و به دنبال حقیقت میگردد که اگر واقعا اهل نقد بودیم وضعیت کنونی جامعه ما اینگونه نبود.
شیخالاسلامی در ادامه به نگاه قرآنی به انسان اشاره کرد. وی با بیان اینکه عزت از آن خداست، تصریح کرد: عزتی که خدا بدهد هیچ کسی نمیتواند آن را بگیرد اما عزتی که دیگران بدهند به همان بهانهای که دادند، به بهانه دیگر میستانند.
وی با طرح این پرسش که اگر انسان با ظلم مبارزه کند و خودش روی صندلی همان ظالم بنشیند و مرام او را داشته باشد، چه اثری بر آن مترتب است، یادآور شد: باید همه ما در همان دوران جوانی برای رشد و نمو خودمان بکوشیم و به یک مبدأ عزت متصل شویم و به این ترتیب هر آنچه بیان و عمل میکنیم برای رضای خدا باشد.
مسوول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شاهرود همچنین اظهار داشت: اینکه امروز بینش سیاسی خود را از کجا بگیریم دغدغهای است که نه فقط برای نسل جوان بلکه برای کسانی که انقلاب را تجربه کردند، وجود دارد.
عزتی که خدا بدهد هیچ کسی نمیتواند آن را بگیرد اما عزتی که دیگران بدهند به همان بهانهای که دادند، به بهانه دیگر میستانند.
شیخالاسلامی افزود: ما دادههای فراوانی از هر سو دریافت میکنیم و این داده ها باید به تحلیل بنشیند، اما اگر انقلاب اسلامی را نشناسیم و این انقلاب را در کلام و شخصیت امام خمینی (ره) جستوجو نکنیم متوجه نمیشویم به چه دلیل انقلاب رخ داده است، چه مقصدی دارد و در ادامه حرکت با چه مشکلاتی رو به رو است و چگونه میتوان از این مشکلات عبور کرد.
وی تأکید کرد: جریانهای سیاسی حرفهای متفاوتی میزنند و پراکنده گویی دارند اما اگر آن نگاه کلان را داشته باشید و میزان را به دست آورده باشید، طبیعی است که همه حرفها با آن میزان سنجیده می شود.
وی با تأکید بر ضرورت تفکیک قائل شدن بین خبر و تحلیل، ابراز کرد: این کار نیاز به مطالعه دارد و به کمک مطالعه عمیق میتوان در بسیاری از قضایا حق و باطل را تشخیص داد. همچنین با مطالعه میتوان اندیشه صاحب تفکر را به دست آورد که صاحب تفکر ما قرآن، نبی مکرم اسلام (ص)، ائمه اطهار (ع)، امام راحل و رهبر معظم انقلاب هستند و همه چیز با آن سنجیده می شود.
در این نشست نمایندگانی از تشکلهای دانشجویی نیز به بیان نظرات، پرسشها و مطالبات دانشجویان پرداختند.
نظر شما :