به گزارش مدیریت روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود

کمیته راهبردی سلامت سالمندان حمایت ومراقبت از سالمندان پرخطر برگزار شد

۰۵ شهریور ۱۴۰۱ | ۱۵:۲۸ کد : ۹۵۱۱ اخبار متحرک
تعداد بازدید:۱۴۹۵
کمیته راهبردی سلامت سالمندان حمایت ومراقبت از سالمندان پرخطر با حضور رییس دانشگاه، رئیس اداره بهزیستی شهرستان شاهرود ،معاونین آموزشی، بهداشتی ، درمان ، غذا و دارو و سایر اعضاء روز شنبه ۵ شهریورماه سال جاری در دفتر ریاست دانشگاه برگزار شد.
کمیته راهبردی سلامت سالمندان حمایت ومراقبت از سالمندان پرخطر برگزار شد

به گزارش مدیریت روابط عمومی دانشگاه : دکتر شیبانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در این جلسه، بر جایگاه ویژه سالمندان در جامعه و خانواده و ضرورت توجه به سلامت همه جانبه آنان تأکید کرد و گفت : با توجه به نقش حوزه سلامت در خصوص سلامت سالمندان ،هر سازمان بر حسب جایگاه خود، در ارتقاء سلامت جسمی ،اجتماعی وفرهنگی  سالمند نقش مهمی داشته باشد .

رییس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود افزود: برای تحقق این امر مهم باید همه دست به دست هم بدهیم تا با ارائه برنامه ریزی دقیق وسنجیده در جهت ارتقاء سلامت سالمندان گامی موثر برداریم .

وی خاطرنشان کرد : افزایش جمعیت سالمندان بیانگر بهبود در شاخص‌های سلامتی و موفقیت در سیاست بهداشتی و توسعه اجتماعی و اقتصادی است و هر اقدامی در جهت بهینه کردن شرایط زندگی سالمندان لازم است صورت پذیرد

رییس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود گفت: برای رسیدن به سلامت حداکثری در سالمندی در مدل بهداشتی سازمان بهداشت جهانی، توجه به مولفه های متعددی ذکر شده است از جمله رفاه اجتماعی، رفاه اقتصادی، برخورداری و دسترسی به خدمات سلامت در محیط امن خانه و خانواده.

دکتر شیبانی گفت : با توجه به این موارد پرستاران نقش ویژه‌ای در ارتباط با سالمندان چه در حوزه مراقبت های پرستاری اجتماعی و چه در حوزه مراقبتهای پرستاری بالینی در موسسات برای سالمندان و بیمارستان دارند

دکتر صیدآبادی معاون بهداشتی دانشگاه نیز در این نشست،درخصوص جمعیت سالمند و ضرورت برنامه ریزی جهت حفظ و ارتقاء سلامت آنان و پیشگیری از بروز بیماری های غیر واگیر مطالبی را بیان کرد.

دکتر صیدآبادی افزود :سالمندی به مفهوم بیماری نیست، اما بر اساس مطالعات صورت‌گرفته، بیش از 80 درصد سالمندان از یک یا چند بیماری مزمن رنج می‌برند که مشکلات مختلف جسمی، روانی، اجتماعی، اقتصادی و خانوادگی برای سالمند ایجاد می‌کند، علاوه بر اختلالات و بیماری‌های مزمن، برخی مشکلات نظیر از دست دادن همسر، بازنشستگی، افت توانایی جسمانی، تغییر ظاهری و کاهش درآمد بر کیفیت زندگی سالمند اثر می‌گذارند. 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود به تشریح نحوه ارائه خدمات در کلیه مراکز و خانه های بهداشت پرداخته و به نتایج این مراقبت ها وآمار رو به افزایش عوامل خطر تهدید کننده سالمندان اشاره کرد.

وی در خصوص فرآیند اجرای برنامه , نظام مراقبت از سالمندان پر خطر با هدف کاهش ابتلا و مرگ و میر سالمندان , پیشگیری از مرگ های زود رس سالمندان , افزایش آگاهی بخشی به سالمندان , ارتقای کیفیت زندگی سالمندان با بهبود حمایت های خانوادگی , اجتماعی , روانی و عاطفی , همکاری بین بخشی و درون بخشی توضیحات لازم را برای حاضرین ارائه کرد.

این نشست با موضوع گردآوری، دسته بندی، نمایش و تحلیل اطلاعات و شواهد کافی برای اولویت بندی مسائل و مشکلات سلامت سالمندان تشکیل گردید.


( ۹ )

نظر شما :